Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların bünyesına birebir kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın bapları, yangın emniyetliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın kapımızdan birisi mecburiyet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın vakaları birfena mimarida en pıtrak içinlaşılan ve tehlikeli tehlikelere tarik harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması ammaçlanır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal kılmak ve montajını kılmak binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Genellikle maden yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili dâhilin duman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlamlanabilir.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında Yangın Kapısı Fiyatları uyanıklık edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi kucakin hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi ciğerin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine tatminkâr olarak belirlenen bölgelere ve adetlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Montaj: Yangın bapsı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit eylemek bâtınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden mesul özel kuruluşlardan rey soldurmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına müsait yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına akla yatkın türler tercih edilebilir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bunu tedariklemek midein yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir , kanat yüzey kayranı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Projeye en uygun Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı selim rahatlıkla oluşturulan ve kalabalık grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page